Singlespeed & krasslig

Mina känningar av en inkommande förkylning i söndags stämde fint. Brukar inte vara mer sjuk än 1-2 gånger per år och jag gruvar mig varje gång. Den har dock inte blivit värre så jag håller tummarna att jag kan vara med till söndagens gemensamma träning 🙂 Blir oftast väldigt rastlös vilket i nuläget ger mig tid till att finslipa på mitt projekt…

Singlespeed

För er som inte vet vad en singlespeed så kommer här en kort sammanfattning samt en innehållsrikare specfik sida om det efter: man skaffar sig en gammal racercykel, helst gärna av märket Monark, Crescent osv. Sedan är det bara att börja banta av den. Bort med skärmar, pakethållare, kedjeskydd, växlar m.m. Efter att jag bantade min cykel så blev den cirka 7 kilo lättare, vilket är mycket! Jag hade tur och fick mig en gratis ”gammelracer” av en kille från ”vårt” fourm som går under under namnet Pennerdal – TACK. Det var mycket att göra med cykeln i början speciellt alla skruvar och muttrar som hade rostat sig fast. Men efter mycket kärlek så började den sakta men säkert ta form till en lätt och snabb Singlespeed. Observera att den inte är färdig än. Kommer bara att cykla på den under FINA sommardagar typ: åka-till-stan-fint-väder-köpa-glass-cykel.

För den som vill läsa lite om Singlespeed och dess utveckling eller hur man bygger en så kolla in denna SIDA.

FÖRE:

Bild

EFTER:

BildBild

Observera att den inte är färdig och jag kommer att lägga upp bilder när projektet är klart. Den ska bli någonting i stil med denna (Monark – originalfärgen blir kvar):

Bild

Annonser

One thought on “Singlespeed & krasslig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s