Enbensintervaller

Dagens träning bestod av enbensintervaller på inomhuscykeln, en träningsmetod jag aldrig testat på. Har läst och sett filmer på cyklister som använder sig av denna metod, men aldrig riktigt förstått varför!? Efter en hel del funderingar kring detta område började jag förstå att det kanske inte är helt fel. Jag har oftast tänkt på att jag använder mitt högra ben mer än det vänstra, en känsla av mindre styrka gentemot det andra benet. Innan passet komponerade jag ihop intervallerna på min Garmin dator. Lyckades dock att förlänga intervaller rejält (inte med flit) så det blev slitsamt. Tanken var att köra 24 min med 3 min på varje ben – eventuellt upprepa detta två gånger. Men lyckades programmera in 3 min på varje ben 24 gånger vilket blev för länge med tanke på intensiteten som var inlagd…

20131225_131415

Sammanfattningsvis: riktigt bra sätt att träna benstyrka-intervaller på. Det var som jag trodde i början att det finns mer styrka i det högra benet (skönt att få det på ”pappret”) vilket jag nu kan fördela på rätt sätt med lite specifik träning, skön-t. Samt bra övning för att bli snabbare på att klicka fast cykelskorna. Nu blir det att lira NHL 14 som jag fick i julklapp igår 🙂

20131224_193617

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s