Nostalgi på Unbyns eljusspår

Syftet med dagens träning var att köra mig slut uppför en 2 km lång backe 4 gånger. Det gick ej att köra där idag pga att grus/jordvägen var plogad vilket innebär ett isigt före. Därför beslöt jag mig för att kolla in det klassiska eljusspåret i byn där jag är uppväxt. På detta lilla skidområde har jag lagt ner hundratals timmar på skidträning sedan tidiga barnsben. Vet inte hur många gånger jag har svurit och käkat mjölksyra efter dessa traditionella skidspår. Den längsta slingan är ungefär 2.7 km lång med branta backar. Jag körde på cirka 85 % från max 5 varv med 4 min vila efter varje. Planen var att ligga på samma tid som det första varvet under alla 5 vilket jag lyckades med – ett riktigt bra och hårt pass för syreupptagningen.

Jag tycker mig även kunna känna ”samma känsla” som att köra skate under detta pass som jag får under en tävling  i MTB-xc. Branta, korta backar fullt ös hela tiden. Ni som behöver ha en kompletterande träning till cyklingen.. åk sidor.

En liten film på mig från gårdagens träningspass:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s