Träning ger resultat

Idag skulle jag egentligen springa ett lugnt och kort pass pga återhämtningsvecka  efter 2 hårda träningsveckor. Det blev lite ändrade planer då jag såg att vädret lovar minusgrader från och med nu på fredag vilket mot förmodan borde innebära snö. Eftersom att jag inte behärskar någon super-duper-teknik  i skogen vill jag gärna jämna ut den ”akilleshälen”. Beslöt mig för cykla till Testebovallen där de har magnifika stigar vilket blev 4-5 varv på fjolårets bana i Gästrikecupen. Det bör tilläggas att jag cyklade med min vintercykel vilket inte är den ultimata hojen för dessa förhållanden där bla framgaffeln är helstum (trasig). Till min stora förvåning körde jag cirka 2 minuter snabbare nu gentemot förra året då jag tävlade efter den banan med en betydligt bättre hoj, och idag höll jag igen nästintill hela tiden. Jag åker redan nu fortare än vad jag gjorde förra året! Okej.. jag satsade på landsväg då, men ändå 🙂

* Det viktigaste av allt var att jag hade riktigt roligt idag. Så mycket skönare att köra efter tekniska banor med små hopp och branta utförsbackar än långa distanspass på flacken. Ett minus är att jag fick ont i ryggen..

* Gävle har verkligen fruktansvärt bra områden för MTB-cyklister i alla kategorier, känns som att det finns ett MTB-område i varje hörn i denna stad. Om jag nu mot förmodan inte klarar av mina mål till denna säsong kan jag absolut inte skylla på dåliga förhållanden.. ”hatten av Gävle”.

20140106_124719

Annonser

2 thoughts on “Träning ger resultat

  1. Riktigt bra jobbat. Skulle tro att det där gav en rejäl självförtroendeboost!? En så markant förbättring och dessutom med en sämre cykel, gör insatsen ännu bättre. Du verkar redan nu ha en riktigt bra grund/förutsättning inför sommarens eskapader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s