Besegrad (!)

Punktering/fruset vatten/in i väggen/förfryst tumme

Ett efterlängtad distanspass blev till ett av de värsta hittills. Efter en timme fick jag punktering och man är inte så kaxig i -7 grader. Tack och lov har man bytt ett par slangar genom åren och borde vid detta lag kunna göra det med en ögonbindel. Spillde vatten på handskarna sista 2 h vilket ledde till att de frös till is som till slut gjorde så att tummarna blev till is, ”fy bubblan”.

Än en gång fick jag säga till mig själv: ”att jag aldrig lär mig”. Slarvade med maten under hela dagen igår vilket inte min kropp gillade idag. Ska man köra kring 3-5 h distans så behöver kroppen få den energi som den behöver för att kunna motverka att ”gå in i väggen” m.m. – dvs mycket med mat under hela dagen, inte äta som ”vanligt”. Det tog bara 1.30 innan jag började flacka med synen och benen började att ge vika. Förut  då det hände trodde jag att formen var totalt värdelös när det inträffade, men nu nuförtiden märker jag på direkten när kroppen inte fått tillräckligt med energi. Hade det varit tävling idag hade jag mot förmodan kommit sist. Det var inte roligt idag…

* 4 h

* Nya tag imorgon om det inte är för kallt 🙂

Åt detta på en restaurang igår och alla vet att man inte brukar få överflöd av mat på lite finare ställen (inte den ultimata uppladdningen för att köra 4 h idag, men riktigt gott!) :  unnamed

Annonser

4 thoughts on “Besegrad (!)

  1. Att gå kolhydrattom är inte muntert. Att frysa på detta sätt är ännu värre. Själv har jag extra svårt för kylan och är imponerad av alla er som orkar och vill vara ute och cykla i en massa minusgrader. Själv trampar jag då trainer i garaget och ser fram emot de utlandsresor som sker under vintern som är de enda tillfällen jag cyklar ute.

    Om din dag – Tapper måste jag säga.

    • Det är olika! Cirka 70% från max. Innan tävlingssäsongen på landsväg förut brukade jag öka pulsen successivt en månad innan. Nu har jag inte bestämt mig än då jag sadlat om (under planering) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s