Enbens & Gästrikecupen

Slutade kl 16.30 och hade tvätt från kl 18-22 vilket innebar att jag var tvungen att hinna träna mina enbensintervaller på inomhuscykeln innan kl 18 vilket kan vara omständigt direkt efter jobbet. Men jag lyckades ta mig upp på cykeln och bränna av 30 st 1 min enbensintervaller och till min stora förvåning gick de riktigt bra då jag hade högre watt än de förra som jag kört 🙂

Hittade denna ”pärla” i förrådet som är rejält skitig efter helgens turer. Tur att man har en ”skitcykel” som man inte behöver vara så rädd om:

unnamed

Såg även att tävlingsprogrammet för Gästrikecpen 2014 är fastställt, KUL! Tryck för länk Det var där jag gjorde min första riktiga tävling på en MTB förra året med 3.1 bar i däcken pga dålig koll (det är väldigt mycket luft i däcken, för mycket) och en usel teknik. Men i år blir det andra bullar kan jag lova 🙂

Annonser

4 thoughts on “Enbens & Gästrikecupen

    • 1.8 – 2.0 bar kör de flesta på. Det är som natt och dag då däcken sväljer ojämnheterna betydligt bättre istället för att studsa runt på för högt tryck.
      Jag testade att släppa ut luft från 3.2 till 2.0 när jag kom hem efter den tävlingen förra året och skillnaden var enorm bland rötter och stenar. Själv ligger jag på 1.8 bar.

      Trevlig dag 🙂

    • 2.0-2.2 blir alldeles utmärkt för dig(!) Välj gärna ett däck med stor luftkammare så minskar du chansen för att slå igenom, jag tänker på Continental Race King, Race Sport (tryck på namnet för länk), 8 av 10 kör med dessa däck just pga större luftkammare.Testa på stigarna eller grusvägar med större stenar med 2.0 bar när snön smälter så kommer du se att cykeln sväljer ojämnheter betydligt mer ekonomiskt än om du har hårt pumpade. Blir som en extra dämpare 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s