Sparringpartner under backintervaller

Vaknade upp med fräscha ben sen gårdagens tuffa pass vilket borde indikera till relativt tränade ben. Dagens träning bestod av 10 st tröskelintervaller uppför en längre och brantare backe på landsvägscykeln. Precis innan jag begav mig fick jag sällskap av pappa som skulle ut och testa sin cykel innan han ska börja pendla till jobbet nu när snön har börjat tina bort. Jag värmde upp på vägen dit i form av några kortare spurter för att undvika mjölksyra upp över öronen efter första intervallen.

Väl framme så drog jag igång och de första fem gick riktigt bra. På den sjätte intervallen beslöt sig pappa för att pusha på lite i form av att starta i halva backen vilket gjorde så att jag gav allt för att jaga ikapp, och så gjorde vi till mina 10 st intervaller var klara. Insåg också att tack vare hans initiativ till att pusha på lite extra gjorde så att jag cyklade cirka 10-15 sekunder snabbare under de fem sista. När man kör själv har man ofta en tendens till att hålla igen lite eftersom att man tror inte att det går att köra snabbare, men där har man fel. Att köra intervaller tillsammans med någon är verkligen att föredra,  plus att det är betydligt roligare 🙂

image

Det nalkas påskmiddag i afton

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s