Ny tävlad

Då blev det tisdag igen vilket innebär Gästrikecupen och deltävling 3 i fagra Högbo. Banan var längre än vanligt, kändes som en evighet att ta sig runt under uppvärmningsvarvet. Starten gick kanon då jag kom in som tvåa och kunde hålla den positionen ett relativt bra tag. Magnus Palmberg åkte om mig då stigarna började men hängde med ett tag där. Sedan efter cirka 1.5 km så började kedjan att åka ner till första drevet (har XX). Så fort jag tryckte på efter ett igångdrag efter en tajtare kurva så ville kedja åka ner, vilket var väldigt jobbigt i slutändan. Beslöt mig ändå för att kriga på och insåg att det gick bra om jag körde på två växlar. Tog rygg på Johan Östblom som verkligen åker tekniskt fint men han fick tyvärr göra dragjobbet då jag inte ville ligga före eftersom att det tar nästan tvärstopp när kedjan åkte ner, så ville undvika en krasch för båda. Halva varvet kvar så tryckte jag tummen mot växelföraren utan att den hoppade av vilket gjorde att jag kunde cykla som vanligt och gå om Johan på slutet. Det var lite surt att hålla igen under dessa fyra varv förutom sista halva, men är ”huvudet dumt får kroppen lida”.

– ”Vad har vi lärt oss av detta Mattias? JO, justera växlarna lite oftare (!)……”

I övrigt ett riktigt bra arrangemang samt härliga människor 🙂 

Annonser

2 thoughts on “Ny tävlad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s