”Ärevarv” på G-cup

Gästrikecupen kom äntligen till Gävle vilket betyder att det blir kortare körsträcka och inte lika hektiskt efter jobbet. Men idag slutade jag extra tidigt dvs 14.30 och han t om en liten powernap på 30 min då jag var brutalt sömnig. Drog iväg till Åbyvallen vilket kanske är cirka 6 km från mig och hade nästan 2 h till start, åkte bla runt banan två varv och surrade lite med arrangörerna.

Banan var väldigt rolig med inslag av snabba stigar, tekniska utförskörningar och en hel del elljusspår vilket passar mig relativt fint. Tog starten eftersom att jag ville komma in själv på första delen av stigpartiet för att undvika en vurpa eller andra tråkigheter. Fick dock släppa suveräne Stefan Persson och Joakim Johansson efter halva varvet vilket resulterade till solokörning ännu en gång. Kroppen kändes helt okej trots den hårda körningen de senaste 4 dagarna, trodde inte att det var någon idé att ställa upp innan men det gick vägen. Här kommer det roliga: när jag var på näst sista varvet (som jag trodde) så höll jag igen för att maxa på sista varvet istället för att ligga på rött i 4 varv. När jag varvar så tycker jag se lite väl många i mål men jag är så upptagen på att köra hårt på det sista varvet så jag hör inte när Stefan Persson ropar- ”du ha redan gått i mål Mattias”. Men jag bara fortsätter att tugga på, inser däremot att det var lite väl glest ute i skogarna. Väl i mål insåg jag mitt sköna ”misstag” och kunde inte hålla mig för skratt. Grejen är den att jag brukar alltid vara noga med att fråga vid varvningen hur många varv det är kvar, men denna gång var jag så säker att jag räknande rätt. Å andra sidan kan nog många känna igen sig i detta då hjärnan kan spöka på rätt bra vid trötthet, ett enkelt tal så som 12+10 tar nog ett tag att klura ut då mjölksyran täpper igen alla hjärnceller. Men hej.. bra träning i alla fall? 😉

* Kom ändå in som 3:a

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s