Fast i hissen & Mekanikern

(Skrev ett långt inlägg för ovanlighetens skull)

Anlände till vackra Gävle igår efter ett redigt äventyr på resande fot från Luleå. Planet gick kl 08 så var uppe kring 05.30 med cirka 2-3 h sömn, resfeber kanske? Väl framme på Luleå flygplats så gick allting smidigt med att få iväg cykelväskan och den vanliga. Tog mig en skön powernap från Luleå till Arlanda på 45 min (sjukt vad snabbt det tar att flyga gentemot andra färdmedel). Hämtade ut all min packning och kunde konstatera att cykeln var välbehållen i sin väska. Gled iväg mot restaurangerna för att åka hiss upp till en enskild toalett som ligger bakom McDonalds där toaletten är extra stor så att väskorna flår plats inne på WC så att ingen stjäl min cykel (van resenär på Arlanda). Däremot så ville hissen jävlas lite/mycket då den stannade på tredje våningen av fyra. Har ofta undrat när jag kommer att få vara med om att sitta fast i en hiss då flesta har fått uppleva det, och det skulle visa sig vara lördagen den 19 juli 2014. Skrattade lite och fortsatte att trycka frenetiskt på knapparna utan några resultat. Helt plötsligt började hissen att åka ner SAKTA och skaka så att cykelväskan ramlade ner, ”happ! Nu är det kört tänkte jag och greppade tag i handtaget bredvid hissen då den åkte ner med en bra fart ner till källarvåningen och bums i backen”. Hittade en larmknapp som jag trodde skulle gå till larmcentralen på Arlanda men det var en alarmklocka utanför hissen som tjöt lite så här oskönt i öronen. Inte en kotte dök upp då klockan tjöt och efter 20 min frenetiskt plingande så ringde jag larmnumret som fanns på sidan av väggen. KLART som bara den så finns det ingen täckning i hissen- längst ner i källaren. Efter cirka en timme fick jag nog och försökte bända upp dörren vilket gick efter lite diverse blåmärken och snörde ut väskorna medan hissdörren ville gå igen och kanske påväg upp? Väl utanför dörren så fanns det så klart ingen levande själ nere i ”bunkern”, så jag tog mitt pick och pack och traskade upp för trappan svettig samt jävlig medan jag gled in i folkvimlet av resenärer som om ingenting hade hänt.. ”Wazzup”!

Efter detta äventyr så gick jag till SJ för att invänta tåget med en timmes marginal. Till min stora förvåning så såg jag den åkstarke Stefan Persson OK Hammaren från Sandviken. Berättade min hissincident och kunde bistå med ett gott skratt för att sedan fortsätta cykelsnacket. Han berättade även att snart gick hans flyg till utlandet för att testa nya Specialized cyklar från lördag till tisdag (bra jobb det där). 🙂

Mekanikern

Har precis skruvat ihop cykeln efter att ha plockat ut den från cykelväskan i mindre delar. Att få till sadelstolpen och styret i rätt riktning är riktiga tvångstankar för mig då allting måste vara absolut rakt, så det kan ta ett tag för mig (blir nog aldrig riktigt nöjd på den fronten). Såg även att Scott-skorna har gått sönder under sulan, men har som tur ett annat par (annat märke) då jag har lärt mig att ha två par skor efter liknande incidenter. Även där extraordinärt noga att klossarna under skon ska vara exakt som den andra.

20140720-121122-43882688.jpg

20140720-121307-43987847.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s