Bra tid på Vasan

Åter i Gävle efter en trivsam vistelse med Jimmy – vi har haft det kanon med andra ord! En riktigt tidig morgon när väckaren skrek till klockan 05.00 (alldeles för tidigt). Men jag sov riktigt bra så var relativt pigg och alert. Väl framme så var det kring 7-8 grader med en massa regn, höll på att frysa ihjäl!! Men tur nog så hade vi bilen med oss där vi kunde värme oss ända in på starten 🙂

Låg bra med i starten och höll täten i första långa backen och efter det. Alltså! Sjukt vad många cyklister, det var likt en lång parad genom New York, den tog aldrig slut. Under hela loppet låg jag tillsammans med cirka 70 cyklister. Jag upplevede hela tävlingen som en landsvägstävling då man hela tiden fick ligga på helspänn. Nu när jag kan hantera en MTB skapligt så vill ha mycket med stigar samt backar. Inte mycket mountainbike-känsla vill jag lova under dagen. En väldigt speciell tävling om jag får uttrycka mig så 😉

Till det bästa: många av cykelkamraterna slog nya rekord. Jimmy som jag åkte med förbättrade sin tid med cirka 10 min och även Christian Persson fick till en fullträff med en tid under 3 h, härligt att han fick till det efter lite motgångar under säsongen. Vi saknade även Johan Lindström som fortfarande har problem med kotan, håller tummarna för en bra läkning.

I min stora klunga hade jag sällskap av landsvägscyklisten Henrik Blom från Team Norrbotten som jag tävlat med förut på landsvägen. Riktigt roligt att ha med en norrbottning hela vägen till Mora, det kändes som tryggt. Han cyklade ruskigt bra idag!

Just det! Hur gick det för mig då? Tidsmässigt så cyklade jag riktigt snabbt, är SJUKT nöjd med tiden 2.53.55 h. Dvs en förbättring på över 10 min gentemot förra året. Jag fastnade dock i klungan 2 km från mål och åkte från 8:onde man till plats 60 i den enorma gruppen och det var omöjligt att åka om på slutet vilket gjorde att gick miste om en bra placering. Men å andra sidan så tittar man mest efter tiden i Cykelvasan, tummen upp för en bra prestation med tanke på olyckan/knät osv.

Grattis till alla som tog sig igenom denna prövning.

Annonser

2 thoughts on “Bra tid på Vasan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s