Race igår

Två timmar innan start på anrika Skidstavallen så öppnade himmelen sig i form av regn och ännu mer regn.. Vilket gjorde så att hjärnspöket kom fram och sade: ” kanske bäst att skippa tävlingen för att undvika vurpor osv, soffan tar bättre hand om dig”. Kan erkänna att det var riktigt nära där ett tag men efter lite funderingar då jag bl.a. kom på att jag inte har tävlat eller tränat efter stökiga stigar under regn, vilket inte är så konstigt då detta är mitt första år på en mountainbike. Å andra sidan är det inte bra att köra i sådana förhållanden som igår pga knät, men samtidigt är jag inte känd för att ta det säkra före det osäkra i sportens värld.

Tävlingen då? Kan konstatera att jag sluta säga att en tävling kommer gå sämre för att den är för teknisk vilket jag ännu en gång intalade mig själv BIG TIME igår eftersom att banan var riktigt teknisk bitvis. Vid närmare funderingar så har jag inte släppt någon rygg för att det har varit för tekniskt utan för att kroppen inte orkat isåfall, jag kör helt enkelt rätt så bra på de svårare partierna. Att köra i regn upplevde jag som lättare än vad jag trodde, det var kurvorna som var värst och inte stenarna och rötterna. Okej! Min kurvtagning är inte av yttersta världsklass…

Magnus Palmberg vann före Pelle Sjudin och Joakim Jonasson trea och jag fyra vilket jag är riktigt nöjd med på en sådan bana. Var inte heller så långt efter 🙂

IMG_0128.JPG

Trea i Årsunda förra tisdagen (Johan Landström i bild till vänster med startnummer 926 som vann Cykelvasan förra lördagen):

IMG_0129.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s