Min säsong 2014

Ett inlägg som jag har tänkt att skriva åtskilliga gånger senaste månaden efter att säsongen tog slut, men nu har jag äntligen skrivit ner en kortare sammanfattning om min säsong 2014:

Min idrottsliga bakgrund innehåller bla längdskidåkning från en ålder av sex år men slutade då jag var 19 år efter rygg- och knäbesvär efter många tävlingsår. Började att cykla på landsväg mest för att hålla vikten kontrollerad men blev rätt så snabbt fast. Tre år efter att jag la av med skidåkningen så cyklade jag min första tävling på landsväg och tävlade flitigt i 4-5 år (blev lite less). Sadlade om förra året till MTB och testade att göra en elitsatsning inom mountainbike, vilket visade sig vara ett smart drag.

Drog igång träningen den 7 oktober 2013 med ett hemmasnickrat schema och en del hjälp av min pappa som har hållit på med konditionsträning under hela sitt liv. Ett nytt upplägg var att byta ut många långa distanspass till intervaller vilket har varit den största faktorn till att det har gått så bra på så kort tid. Jag glömmer t om i skrivande stund att jag sadlade om förra året och var helt grön i denna disciplin. Men då det gick så bra på de tre första tävlingarna så visste jag att denna sport kan jag nog bli riktigt bra på. Första tävlingen för säsongen var en träningstävling och kanske den viktigaste och skönaste prestationen genom mina 27 år som en levande homo sapie. Hade ingen aning om hur det skulle gå. Kollade på startlistan vid starten och konstaterade att förra året på mina tre tävlingar på bla Gästrikecupen fick jag stryk av 8 man och cirka 10 min efter första man, tänkte att topp 6 vore möjligt? Men det gick ju mycket bättre än så då jag slutade trea och höll segraren i årets upplaga av Cykelvasan de två första varven och hamnade strax under 2 min efter den urstarke Johan landström. Sedan cyklade jag en av Sveriges största cykeltävlingar dvs Lidingö-MTB och satsade på topp 30 men hamnade som 9:a, tog ett jag innan jag fattade det.

Resten av säsongen fortsatte i samma fina prestationsnivå och var stundvis tvungen att nypa mig i armen då de tre tävlingarna som jag ställde upp i förra året i MTB blev förbättrade mellan 8-10 min som tex Cykelvasan. Långloppscupen blev lite av en flopp och var något jag satsade mest på. Hade inte riktigt orken under loppen och var med i en klungkrasch plus två punkteringar vilket blev DNF och kunde därmed inte slåss om om en bra placering i sammandraget, nya tag till nästa år 🙂

Däremot så har jag själv märkt att jag har varit två snäpp bättre i disciplinen cross-country vilket jag har upplevt varit mycket likt skidåkningens syreupptagningsförmåga. Kommer nog att ge den disciplinen en större chans till nästa år – har mina planer. Gjorde dessutom en treårsplan innan säsongen då jag skulle vara en bit under 3 h på Cykelvasan, topp 10 i en Sveriges största MTB-tävlingar samt på pallen i någon cross-country tävling vilket har resulterat till att alla mål är uppfyllda under första året. Får nog utöka min plan igen!

* Vill härmed rikta ett stort tack till Team Sportia XL i Gävle som har sponsrat mig under säsongen från och med när träningssäsongen startade och har varit till ovärderlig hjälp under hela säsongen. Tusen tack till er!!

* Och förlåt mamma för att jag har låtit dig sitta och vara orolig under varje tävling för att inte krascha. Vilket är förståeligt då jag besökt akuten 2 gånger under säsongen 😉

* Tusen tack till Christian Persson som jag har fått sällskap med till nästintill alla tävlingar, det har varit sjukt roligt (även Jimmy och Johan)!!

IMG_0086.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s