Tips på handtag till MTB

Tänkte tipsa om BRA handtag till din MTB då det är väldigt viktigt att ha bra grepp samt en dämpande funktion som tar upp hårda stötar från din cykel. Då jag cyklade på landsvägen tänkte jag inte så mycket på vilken sorts styrlinda jag hade. Märkte dock på slutet av all landsvägscykling att en linda med ett tjockare lager var att föredra. Då jag sadlade om till MTB använde jag mig av original handtagen som följde med till hojen och i detta fall handlade det om 0,000001 mm tunna handtag med dåligt grepp som dessutom inte tog upp några stötar alls, fick oftast mjölksyra i armarna och kramp i fingrarna vilket ledde till att testa ett annat alternativ – tjockare gärna silicon/gummi och fann då ESI GRIPS efter många bra recensioner på nätet (ESI GRIPS hjälper mig i min satsning).

Kände redan en stor skillnad då jag gasade på i skogen bland allt bråte, och då har jag testat en hel del handtag innan dess. De tog upp stötarna på ett helt annat sätt en de som jag hade innan och plötsligt försvann min mjölksyra från armarna. Krampen från fingarna försvann i samma skede vilket gjorde själva cyklingen mer avslappnad och roligare.

Självklart finns det en hel uppsjö av handtag där ute som håller en riktigt hög nivå för alla typer av cykling, framförallt finns de säkert många som inte vill ha gummi-liknande handtag och föredrar den tunnare varianten istället. Detta är alltså bara vad jag personligen tycker och värdesätter på ett par bra handtag på din skogsraket. Tycker du att du får syra i armarna och stela fingrar så testa ett par handtag från ESI GRIPS, lovar att det är värt det.

Sammanfattning av ESI GRIPS:

* Bra grepp

* Finns i tre olika sorters storlekar vilket passar allas behov

* Bra pris och kvalité

* Tar upp stötar väldigt bra

* LÄTTA och prisvärda

Besök deras hemsida: tryck här

Annonser

One thought on “Tips på handtag till MTB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s