Motvind & gel

Fick en klump i magen då jag vaknade upp denna morgon då vindbyar från helvetet gästade länet. Distans på schemat med en plan att avsluta passet i Högbo hos Linda.

Innan avfärd så skiftade jag om till sommarsulor på cykeln då det i princip är bart i Gävle. Blev en rejäl bantning av cykeln då vinterdäcken väger likt ett berg, och snabbt gick det på vägarna. Däremot satte vinden stopp för det mesta idag. Hade tröskelpuls första 2 h trots att jag försökte ta det extremt lugnt, men var liksom tvungen att ta mig fram. Istället för att cykla efter grusvägar och i skogen valde jag asfalt konstigt nog? Motvinden piskade mig brutalt medans jag svor så brutalt jag bara kunde.

I Järbo fick jag soppatorsk pga för dåligt intag av mat innan distansspasset (skyll dig själv). Hade som tur med mig 3 st Gels från Enervit. Detta är ganska komiskt: var helt under ytan. Tryckte i mig gel och cyklade på i 15 min helt vimsig i huvudet. Gelen kickar i och blir lika pigg som när jag startade och kan fortsätta i en betydligt högre fart i cirka 30 min. Soppatorsk igen då gelen gått ut ur kroppen, helt död. Cirka 45 min till Högbo – skickar i mig en till gel som får igång kroppen ännu mer (koffein varianten) och kan fortsätta oavbrutet hela vägen hem utan några problem. Obs! Detta kan lika gärna vara andra former av energi som tex en sliskig pizza. Poängen är att det spelar ingen ro ll om du är riktigt bra tränad, slut energi= god natt för alla oavsett kapacitet.

Fick en skön bild från mamma under passet då jag skickade den här bilden:

image

Och fick tillbaka denna bild:

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s