Snabbkläder och snabbcykling

Det var så varmt igår på kvällen så att lite av sommar-cykelkläderna åkte på. Stor skillnad att gasa runt med tunna handskar och utan vinterskor. Dessutom var det torrt i skogarna vilket gjorde så att det gick att stå på rejält i utförskörningarna.

Gårdagen till ära bestod av riktigt tuffa intervaller i form av 8×4 min intervaller. Första gången på året som de avverkades utomhus. Tog tillfället i akt och cyklade efter en bana i Testebovallen där jag brukar köra fyrorna på. En sådan bana är ett perfekt sätt att se ifall farten har utvecklats genom att ta se hur långt man tar sig under 4 minuter, och kan då jämföra eventuella framsteg på ett enkelt och smidigt sätt.

Kanske inte det bästa resultatet då jag var 20 sek långsammare under varje intervall gentemot förra året, konstigt? Tyckte kroppen levererade en helt okej känsla trots slitna ben. Förra året orkade jag inte stå upp i de två sista backarna vilket jag lyckades göra nu i en betydligt högre fart. Tyckte också att jag åkte mycket snabbare än förra året efter banan. Men ändå långsammare vilket resulterade till hjärnspöken i efterhand. Mmm?

Får ändå ta med mig känslan av att det kändes bra, och att det inte var några problem att ta sig igenom intervallerna. Ett stort plus är skillnaden att cykla utomhus gentemot inomhus. Tiden bara flyger iväg, och visst är det roligt att gasa på i skogarna igen.

image

image

image

Annonser

2 thoughts on “Snabbkläder och snabbcykling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s