Keps Cup

Då har jag äntligen fått köra en deltävling av Keps Cup vilket uteblev förra säsongen då jag var sjuk, och åter sjuk under april månad. Fick sällskap av Johan idag vilket blev en trevlig resa som i vanlig ordning. Vi kom fram i bra tid i Norrtälje där tävlingen erhölls av Gunnar Töjren, som leverade ett riktigt bra arrangemang. 

Jag och Johan hoppade upp på cyklarna efter att ha bytt om och anmält oss. Banan mätte 2.6 km runt en teknisk och hård bana i form av 98% stigar och en fruktansvärt brant backe som får Nino Schurter att rynka på pannan. Vid starten så var det kring 80 cyklister? Där första sträckan var uppför en grusbacke för att undvika onödiga kollisioner m.m. Jag fegade lite i starten vilket inte brukar vara min grej, vilket gjorde så att jag kom efter in på första stigen. Låg som nionde man första kilometern och tappade täten med Jesper Andersson, Ville, Gunnar och Stefan Dahl. Lyckades dock komma ikapp tättrion men fick släppa den då jag ställde till det för mig vid ett parti och hade svårt att täppa igen den luckan. För att vara första tävlingen för säsongen så är jag ganska nöjd. De jag körde mot har redan ett flertal tävlingar i kroppen kontra mig som har noll. Kände mig väldigt ringrostig på min heldämpade Spark, från att ha kört stelt hela vintern, men skönt är det! Inte nöjd över tekniken idag, men jag har snart tämjt den besten. Kom igång efter tre varv och kunde öka trycket på de tre sista varven och slutade som femma. Strax under 2 min efter Gunnar som segrade för den yngre skalan av elitsatsande cyklister. Hatten av. 

Bra besked att jag är så pass nära eliten trots så tidigt på säsongen. Lite mer tävlingar för min del och träning under april så ska farten ökas lite till 😉 

Annonser

One thought on “Keps Cup

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s