Dagen efter Lidingö MTB 

Precis avslutat en gudomlig frukost på balkongen med en härlig utsikt över Gävle med en viss reflektion från gårdagens race. Visste att det skulle bli tufft att ta sig topp 20 i ett galet bra startfält, lite likt Cykelvasan. När starten gick var jag bra med och kunde känna en trygghet i klungan under första kilometern av asfalt. Lyckades att ta mig fram som topp 5 just innan den första tajta kurvan som skarvades ihop med en backe. Viktigt att ligga långt fram när det är sådana kurvor som lätt gör det svårt för stora grupper av cyklister i höga hastigheter. Blev som i vanlig ordning mycket hets uppför första backen. Jag blev t om tacklad i en buske av en av Sveriges bästa cyklister, måttligt sugen att dra på den killen en höger. Hur tänker man?

I andra backen blev det stopp där nästan alla var tvungna att springa vilket gjorde så att tätgruppen fick ett försprång. Hade svårt att täppa igen den luckan och hamnade tillsammans med två stycken vilket blev så resten av de 55 km som återstod. Brukar vara en omöjlighet att hamna i en sådan liten grupp med tvåtusen cyklister till start. Under 4 mil såg vi gruppen framför oss så fort det blev öppna fält, men det var för svårt att och jobbigt att jaga ikapp en grupp på så många cyklister. Hade dock med mig en ruskigt snabb cyklist vid namn Jari Palonen AXA sportsclub som kom på en sjätteplats förra året och bombade på likt en galning efter banan igår. Han ville verkligen vara med i gruppen framför och var som jag sur att vi släppte den i början pga springandet i backen. Själva loppet är jag toknöjd med, har nog aldrig kört så där fort på ett långlopp tidigare. Visst! Jag kom nia förra året, men det var långt ifrån ett lika bra startfält. Jag körde t ex 5 minuter snabbare detta år vilket resulterar till att kroppen har utvecklats positivt. Hade gärna velat ha mer tekniska stigar och längre backar. Åkte in på 22 plats och slog många cyklister jag aldrig slagit förr, så det var positivt. Var även med en hel del elitcyklister från landsvägen. Bra arrangemang och en kanon resa med Johan då allt gick enligt planen. Inget strul med cyklarna eller fall efter banan. Tummen upp 🙂

Bild från Henrik Öijer:

  

Annonser

2 thoughts on “Dagen efter Lidingö MTB 

  1. Ping: Lidingöloppet MTB och resultatet av 25 intervaller på 20 dagar? | Multisport med Jari

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s