2:a igår

Tyckte kroppen var seg och allmänt matt inför tävlingen igår,  även uppvärmningen kändes dålig.  Å andra sidan brukar det gå bra när kroppen inte känns som i sitt essä på något underligt sätt. Tog starten för att vara långt fram inför den första backen som är lite bökig. Blev dock omkörd av Emil Linde, Joakim Jonasson och Pelle Sjudin, orkade att följa – med en puls på skyhöga nivåer. Släppte innan första varvningen men lyckades att täppa igen luckan på flacken. Samma sak på andra varvet då jag släppte igen medans den tjuriga Mattias täppte luckan igen. Den starka Emil Linde fick en lucka och jag blev kvar med den också starka Pelle Sjudin där jag fick ligga på rött för att följa med. I vanliga fall får jag alltid släppa dessa snabbingar relativt snabbt,  till detta år är jag stark! Pelle gjorde två stycken fruktansvärda ryck på sista varvet så att jag såg rosa elefanter vilket jag på något underligt sätt kunde täppa igen. Han hade dock lite luft i bakdäcket på sista varvet vilket jämnade ut sig då jag hade för mycket luft och höll igen efter partierna med sten efter att ha stansat däcken igår och vågade inte köra med lågt lufttryck. Det hindrade inte Pelle från avverka hårda ryck på slutet.  Drog på en långrökare innan spurten och kunde knyta näven och bli tvåa i ett snabbt startfält, cirka minuten efter Emil Linde.

Detta är det vassaste XC-loppet jag bidragit med och känner mig som förra året tre snäpp bättre på denna distans gentemot långlopp. Å andra sidan är jag bättre tränad i år 🙂

Resultat

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s