Billingeracet

Tycker kroppens känns förvånansvärt pigg efter gårdagens brutala bana så här vid frukostbordet. Hade egentligen inte så stort sug att tävla detta långlopp, vilket gjorde så att självförtroendet inte var på topp.  Har egentligen fokus på XC, men attans vad bra det gick. Långt över förväntan kan man konstatera.  Startade i fålla två då jag inte körde tillräckligt fort förra året. Blev direkt hetsigt i början med många som ville om. Tog det lugnt och skippade att köra hårt- och slalom för att komma fram. Var trött upp för halva backen då kroppen plötsligt small till. Körde som fortast i slutet av backen och kunde därmed plocka många platser.

Hamnade fort i en klunga på 10 pers kanske? Gick fort på rakan, men många som hade lite svårt med tekniken i skogen. Ville sålla bort lite cyklister efter andra långa stigen och gick upp och drog. Till min stora förvåning hade alla släppt förutom Jesper Andersson och en till. Vi bildade en trio resten under ett par mil och kände att min styrka låg i backarna och efter stigarna. Ena cyklisten släppte efter ett tag  då jag och Jesper i samma veva fick sällskap av den grymt starka Pelle Sjudin som drog hårt efter stigarna på slutet. Jag fick dock en rejäl dipp sista 15 km och låg hela tiden 20 m bakom grabbarna. Kramp trots pigga ben?  Konstigt…

Lyckades på något mirakulöst sätt hänga på (tack för draghjälpen). Då de äckliga sista två backarna var kvar tänkte jag att det är kört, men då slog kroppen om och levererade en behaglig resa uppför. Inga problem uppför strupen, fräsch hela vägen upp med bra krut i benen. Tyckte det var lättare uppför än på stigarna, magnifikt!

Sladdade in på en plats 15 i Elit och som 17 allt som allt. Grymt nöjd! Kanske måste tänka om.. köra LLC istället för Swe Cup? Får fundera på det.

* 2013: plats 42
* 2014: plats 27
* 2015: plats 15
– går framåt med andra ord. Även skönt att ha kvalificerat migs till fålla 1.

Grattis till Joakim Jonasson för segern i H40 som jag åkte dit med. Samt grattis till Stefan Persson i H30.

Annonser

One thought on “Billingeracet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s