Lerfest i tisdags & B-Tour

Trots att det regnade och kylan var påtaglig under tisdagen så var jag ändå sugen på att cykla på ”hemmaplan” i Skidstavallen (Gästrikecupen). Klädde på mig rejält inklusive skoöverdrag vilket var en höjdare under uppvärmningen. Tyckte kroppen kändes trött och seg, lite samma känsla sedan missödet i Swecup. Var iallafall revanschsugen!

Skidstavallen är en bana där man inte vill ha ett vått underlag på. Många stenar och leriga stigar vilket gjorde tävlingen till ett helvete. Var så halt efter de leriga stigarna första 2 km att det kändes som att cykla på is utan dubbar. Därför la jag mig tvåa bakom Pelle Sjudin efter leran och följde med relativt lätt. Plötsligt släpper framhjulet och jag åker rakt in i skogen och ner i mossan. Hoppade upp på cykeln och for iväg som åtta kanske? Blev snabbt stum men lyckades kriga mig förbi några cyklister och kom in som fyra efter första varvningen. Låg någonstans mellan 30-50 sek efter trion i ensamheten innan sista varvet. Upplevde kroppen som seg och svår att återhämta mig. Kommer ut på sista varvet och ser att det är långt fram till täten och bestämmer mig att gasa på rejält. Det gick så bra så att jag kom ikapp på sista 900 m med en pigg kropp och hade hoppats på att det hade funnits en spurtsträcka. Läskigt att kroppen helt plötsligt blev toppen fräsch sista varvet. I vanliga fall har jag inte råd att tappa en meter på Jocke, Pelle m.m. Nu gick det plötsligt att forsera på slutet.

Sträckte dock en muskel i ryggen rejält efter vurpan tror jag? Kunde inte böja mig igår och inte heller sitta på en sadel. Visse att lite vila skulle göra susen vilket gjorde så att ryggen känns mycket bättre idag.

Tar med mig känslan av sista varvet till Borlänge-tour som startar imorgon. Har nämligen bestämt mig för att åka snabbt! 😉

Kolla in segerintervjun med Joachim: tryck här

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s