Borlänge Tour, färdigt

Så där ja! Då var en till långhelg med cykel avbockad. Egentligen skulle detta inlägg upp i måndags vilket blev fördröjt då resultatet kom under morgonen (lite väl sent kanske). Etapp 1 med sprint som var min stora chans att slå till med en kanon placering då jag anser mig vara snabb och explosiv. De 12 första gick vidare och jag hamnade på plats 13, någon tiondel bakom Lars Bleckur som tog semifinalplatsen och därmed blev jag utslagen – så det föll i stöpet. Fegade för mycket i kurvorna. Dock bra placering i elitklassen.

Etapp 2

Riktigt lång sträcka på med 6×7 km på en hård bana. Fick till en bra start och kom iväg som femma i första nedförsbacken. Hamnade lite efter och kunde gå med två riktigt starka åkare under alla varv. Kände mig stark hela tiden och kom på en bra plats i mål och inte så värst långt efter topp 10 vilket jag var riktigt nöjd med!

Etapp 3

Hade ett bra självförtroende sedan gårdagens härliga känsla. Kroppen kändes ovanligt pigg samt att banan passade mig som handen i handsken. Konstaterade att jag var tvungen att komma in bland de 10 främsta i första kurvan efter starten för att inte vara förlorad redan efter första minuten pga lång stig samt lite små jäkligt bitvis. Var laddad med andra ord! Planen var att kriga för kung och fosterland för topp 10. Precis när starten gick så var cyklisten framför mig inte lika snabb. Tror han missade en växel också. Fick svänga av till vänster för att komma om vilket inte var en cykelbar sträcka. Inom loppet av 10 sek låg jag bland de sista och såg topp 10 åkarna försvinna. Med så många cyklister bakom mig så blev det självklart stopp i första knicksen som jag förutspådde vilket ledde till att vi fick hoppa av cykeln. Sedan var de borta…

Fick kriga ikapp en grupp längre fram vilket kostade en massa energi som bara den! Hamnade med cyklister som jag slog dagen innan som förövrigt är riktigt starka. Försökte jaga ikapp gruppen framför vilket var för långt. Tappade motivationen efter första varvet av sex och blev en grinig Mattias. Cyklade som tur bort grinigheten direkt efter målgång runt kvarteret för att bli människa igen.

Trots långt bak under söndagens tävling lyckades jag ändå komma på en 16 plats i totalen i ett stenhårt startfält efter en bra insats under lördagen. Får vara mycket nöjd med insatsen i elit klassen. Började som sagt för mindre än två år sedan och kör snabbare och snabbare 🙂

Tusen tack till Linda och hennes familj som var och hejjade på mig.  Ovärderligt stöd! 🙂

image

Annonser

One thought on “Borlänge Tour, färdigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s