Långt imorgon och less på däck

Då är det ”snart” dags för Långa Lugnet som är andra deltävlingen ur Långloppscupen. Senast jag cyklade långt var under var under Billingeracet, allt efter det har varit XC karaktär med längsta passet på 1.40 h – ska nog gå bra ändå. Känner mig väldigt sugen på att cykla då jag inte har suttit på skogsraketen sedan Borlänge Tour som avslutades i söndags. Måndagen innebar vila och tisdagen en timmes lätt cyklande på inomhushojen. Däremot blev onsdagen en riktig genomkörare då det vankades onsdagscykling med Team Sportia. Blev lite krock i schemat.. först cykla 6-7 mil med gruppen för att sedan avverka ett hårt intervallpass. Var inte hemma förens sent på kvällen samt väldigt hungrig. Som tur var levererade kroppen på en BRA nivå vilket gjorde så att jag slapp bli dödstrött. Tar med mig den känslan till Lugnet imorgon.

Känner mig dock mer taggad till detta långlopp gentemot Billingeracet som gick riktigt bra med en 15 plats. Tycker det ska bli så oerhört gött att få starta i fålla 1 och slippa köa en timme innan starten för att inte hamna sist i fålla 2, framförallt en fördel att hinna värma upp rejält innan.

Har ganska mycket att fixa i hojen ikväll (inget fredagsmys) då bl.a. bakdäcket måste bytas ut eftersom att kanterna är slitna (sitter fräschare däck på extra hjulen). Har kört på ”Continental Race King – Race Sport” ända sedan jag började för cirka 1.5 år sedan. Ett riktigt bra däck som väger lite med snabbt rullmotstånd och framförallt stor luftkammare. Nackdelen är att kanterna/väggarna snabbt blir slitna och punktering ligger runt nästa hörn om de inte bytts ut efter varningen som ses efter däcken i form av SMÅ trådar som vill komma ut. Förra säsongen fick jag köpa fyra par däck vilket blir mycket dyrt i slutändan under en säsong. Därför har jag beställt ”Schwalbe Racing Ralph – Snakeskin” som tydligen ska ha tåliga väggar. Planen är att kunna köra med däcken nästintill säsongen ut och inte behöva byta hela j*vla tiden. Ajamen! Lite less på detta nu.

Annonser

One thought on “Långt imorgon och less på däck

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s