Långlopp igår

Oerhört skönt med tävlingar som är på lördagar vilket resulterar till en ledig söndag. Senaste veckorna har jag rest iväg på fredagsmorgonen för att komma hem under söndagen. Känns lite lyxigt med att tävlingen var så nära så som 7 mil samt tidig start, hemma i god tid. Nåväl.. Långlopp igår vilket var längesedan jag körde mer än 2 h. Benen har varit fräscha under veckans gång så jag hade en positiv känsla. Hängde med helt okej uppför första backen och fick ett bra besked snabbt in i loppet. Sedan kom vi ut på grusvägarna vilket blev en liten blackout för mig. Har fått en spärr som jag måste bli av med då jag blir rädd efter de snabba grus- och asfalstvägarna då det råder hets i klungan (alla vill fram). Slutade med att jag fegade och bromsade ner mig till sista man i den stora tätklungan resten av de 8 km? Väntade på att stigarna och uppförsbackarna skulle komma så att mer än hälften försvinner. Låg säkerligen som 40 man då stigarna började vilket är för dåligt då jag har kapaciteten att ligga långt fram. Tar även oerhört med energi att köra om och ikapp nästa klunga m.m. Visste att jag låg långt bak hela tiden och inte som i Billingen då jag låg långt fram från start. Hade en fräsch kropp från 1 h och framåt, visade sig även att tredje loopen skulle visa sig vara en snabb sträcka för mig då jag kunde trycka på för fullt uppför backarna och tog in någon minut på topp 15 grabbarna.  

Tror att rädslan sär från att ha sett så många – inklusive mig själv åka i backen senaste 2 åren under första milen av långloppen mfl. Däremot ska Långa Lugnet ha en stor eloge få de har dragit om banan i början för att få bort så många grusvägar som möjligt, bra jobbat! 

Hade hursomhelst riktigt roligt igår då jag kom i mål och inte var slut.. Måste vara första gången det har hänt på ett långlopp. Resten av lördagen blev så mycket lättare då 🙂 Har nog aldrig sett så många bra cyklister på ett långlopp som igår med t ex 67 anmälda i herrar elit. Många starka namn som var längre bak än väntat. Sladdade in som 20 man vilket får vara godkänt. Mest glad över att cykeln höll och att inte någon tråkig krasch inträffade vilket är det viktigaste enligt mig.

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s