Pang i benen igen

Tycker det gar gått lite segt senaste månaden under träningarna samt tävlingarna vilket beror på två faktorer. Mycket träning och landsvägscykling innan Vätternrundan vilket inte mina ben gillar allt för mycket. Efter Vättern började jag att ladda om igen för att få en härlig och stabil känsla igen som under våren. Senaste tiden har återhämtningen varit katastrofal. Började med att få ordning på ryggen med övningarna på pilatesbollen vilket gjorde skogscyklingen mer harmonisk utan ryggont. Tränarens pass fixade så att kroppen började att åka snabbt igen och en veckas semester med sovmorgon gjorde allting så mycket lättare.

Tävling igår alltså.. eller rättare sagt: tisdags VM (Gästrikecupen). En ganska lång bana med bara stigar, stenar och rötter. Trodde att det var den sämsta tänkbara banan för mig, men inte det. Kom bra med i starten som andra man bakom den snabba Pelle Sjudin. Hade Jonasson och Emil Hedlund m.m. flåsandes bakom mig. Tog över dragjobbet efter halva varvet i några km och tyckte att pulsen var ganska hög så vek åt sidan för att få hjälp. Efter två varv var det jag, Jonasson, Emil och Pelle kvar vilket är en stark grupp som tar sig topp 15 på långloppen i alla väder. Jonasson skruvade upp tempot i den längre stigningen och fick en lucka. Jag började att jaga så fort vi kom ut på första omkörningssträckan och fick med mig Emil Hedlund då Pelle fick släppa. Vi jagade på och min plan var att försöka komma ikapp Jonasson i de sista stigningarna innan mål då jag är bra på att öka tempot på slutet. Kroppen blev riktigt pigg på slutet och gjorde ett rejält ryck med cirka kilometern kvar. Råkade hamnade strax utanför stigen där vassa stenar låg och inom loppet av några sekunder så hade jag punka i framdäcket…

Första minuterna då jag släpade cykeln tillbaka så var jag så arg, så arg. Sparkade nog bort halva skogen. Sedan insåg jag att hur bra det gick och hur nära det var till mål. Då log jag en aning 🙂 Grattis till Jonasson som var stark som bara den! Och till de övriga så klart.

Grymt roligt att mamma och pappa hejade på samt Lindas mamma och hennes karl. Går extra snabbt då!

image
image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s