Mörksuggan igår

Sitter i skrivandets stund och dricker två espresso för att vakna till liv efter långlopp igår och tidigt arbete denna morgon. Såg framemot Mörksuggejakten då den framförallt ligger nära då jag har fått resa långt senaste tiden för att tävla, underbart att få sova i sen egna säng dagen innan race.

Åkte tidigt iväg till Rättvik med sällskap av Lindas mamma och hennes karln vilket gjorde dagen ännu trevligare! Ställer mig i fålla 1 med en massa cyklister och rekord för året för långloppscupen om jag minns rätt? Låg bra med i starten och uppför den långa startbacken. Fick rygg på Pelle Sjudin och Jeppman vilket brukar vara ett säkert kort att ta sig topp tjugo, 10 av 10 gånger. Trots att jag låg på rött i slutet av backen återhämtade jag mig efter första utförsbacken vilket alltid är ett gott tecken och tänkte att idag kommer det att gå så där fort som det gjorde under våren. Vi kanske var ungefär 10 cyklister efter första milen vilket är perfekt enligt mig. Men plötsligt skarvade ytterligare 10 cyklister ihop oss till en ännu större klunga vilket är ett måste att ligga långt fram hela tiden för att undvika gummibandseffekten efter alla kurvor, men framförallt undvika att hamna långt bak efter varje stigparti. Efter 4-5 mil började kroppen att bli seg och hamnade långt bak och hade inga krafter att avancera i klungan vilket gjorde det till ett helvete att ligga så där långt bak (självförvållat). Åker verkligen motsatsen till engergisnålt vilket inte Pelle Sjudin gör. Jag låg där bak helt färdig men kunde inte låta bli att imponeras över hans tekniska och energisnåla åkning. 

Insåg att kroppen inte är i det skick som den har varit och fick kriga för varje millimeter och ingen chans till återhämtning. Fick släppa klungan sista milen och var då helt slut vilket resulterade till en inte så snabb fart. Är tråkigt att jag inte kan leverera som tidigare, blir så jäkla jobbigt för kroppen att behöva behöva ta ut sig så mycket då inte formen inbefinner sig och återhämtningen blir lång. Antingen beror det på att jag är riktigt dålig på att mata efter grusvägar (blir trött där) då det har varit sådana banor senaste två långloppen, eller att jag behöver en lugnare period då jag tränat och tävlat enormt mycket på sistone. Tror på det sistnämnda. Jag kan bättre än detta 🙂

Nästa tävling blir Engelbreksturen i slutet av juli och därmed paus från tävlandet fram till dess vilket jag behöver. Kommer därmed att stå över SM i XCO då jag inte har något att komma med i dagsläget.

Roligt att se så många cyklister från Gästrikland som leverade riktigt bra placeringar!!  Grattis till er och bra kämpat.
   
   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s