Pangben i Engelbrekt 

Äntligen satt den där!! En riktigt snabb kropp som jag så länge väntat på då det har gått segt på de senaste tävlingarna och motivationen och självförtroendet sviktat. Har innerst inne vetat sen säsongen drog igång att jag kan leverera på en högre nivå då kroppen är med mig. Som ni vet tog jag en viloperiod och skippade b la SM för att komma i form igen och visst är det en mäktig känsla att det fungerade. Kände direkt efter vilan att kroppen fungerade som den ska igen och träningspassen blev så förbaskat mycket roligare.

Åter till tävlingen igår: kände mig utvilad efter en bra natt med sömn och trevligt sällskap till tävlingen med Johan vilket gör det hela mycket roligare. Tänkte värma upp innan start trots spöregnet men kände ganska snabbt att kroppen redan var uppvärmd, ett annat ord/känsla för att kroppen är pigg. Självförtroende gjorde så att jag ställde mig nästan längst fram i fålla 1 vilket jag inte brukar göra. Kände mig stark redan från starten trots att farten var hög, efter 2 km låg jag topp 10 eller 15 och kroppen fortfarande fräsch. Plötsligt gick det uppför vilket jag gillade och hamnade i en snabb grupp på toppen med Stefan Persson, Pelle Sjudin, Magnus Darvell, Mattias Nilsson plus 3 till som jag inte kan namnen på. Efter några kilometer kom vi ikapp den snabba Joakim Jonasson och insåg snabbt att idag är jag stark. Orkade avancera i klungan på cirka 10 personer som bara bestod av toppåkare vilket gjorde åkningen snabb och framförallt säker då alla erhåller en god teknik. Efter ett tag, kanske 2.5 mil?.. Kom vi in i en brant backe där alla började att springa och jag hamnade lite ofrivilligt längst bak vilket inte var bra då en snabb utförslöpa kom direkt efter och cyklisten framför mig inte hade samma fart som klungan. Kom ut på en grusväg och plötsligt låg jag 200 m bakom och tog upp jakten, ”fan tänkte jag, det är kört”. La mig i tempoställning och jagade ikapp successivt vilket tog mig kanske 20 min och var helt slut då jag anslöt. I efterhand en väldigt stark prestation att gasa ikapp en sådan stark grupp. Hade tur då det kom stigar efter anslutningen då jag gillar regn i skogarna och kan vila lite på tekniken som fått en rejäl skjuts senaste året. Tempot var hela tiden högt vilket gjorde så att en efter en började att falla av och när Darvell gav sig var vi cirka 5 st med mig. 

4-5 km kvar med en liten uppförsbacke på stig, och plötsligt fastnar en pinne/rot i min bakväxeln precis bakom Jonasson. Stannar och drar ut den och vrider till föraren och får in två växlar, en låg och en mellan. Trampade luft på rakstäckorna men krigade på så gått det gick och kom i mål som 15 totalt och 13 i elitklassen. Ändå tur i oturen, kunde lika gärna fått gått därifrån. Såg sedan att vi slogs om en topp 10 placering vilket känns helt magiskt. Synd att växeln pajade för är det något jag är bra på så är det att spurta. 

Roligt att få cykla tillsammans med en klubbkamrat vid namn Joakim Jonasson. Gjorde racet trevligare trots allt regn. Hittills mitt bästa lopp någonsin vilket jag behövde, otroligt viktigt! 🙂

Annonser

3 thoughts on “Pangben i Engelbrekt 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s