28 minuter…

… Tog det för att cykeln fick en ny ägare från Uppsala. Påtaglig separationsångest under försäljningen, och får därmed tacka min dåtida Spark för två härliga år.

Kan hända att det har flyttat in en ny Spark i hushållet. Mer om det senare.

Körde också Västgötaloppet i lördags och sköt upp sista tävlingen med en vecka. Fick ett rejält sug att tävla ett till  lopp efter Högbobiken och föll ganska naturligt att avsluta med sista deltävlingen ur LLC. Åkte dit med Sebastian Kemi som jag får gratulera till tredjeplatsen i totalen!

Mitt race kändes riktigt bra inledningsvis och känslan innan var på topp. Men kan i efterhand intyga att jag inte är i samma slag som jag brukar vara. I startfållan såg jag få cyklister som jag kände till och efter någon minut insåg jag att de flesta är proffs och elit inom landsvägscyklingen vilket faller ganska naturligt på denna bana – grusvägsrally deluxe. Hängde ändå på bra i startbacken som var lång efter asfalten. Kändes faktiskt strålande bra och kunde gå med till toppen och efter krönet. Självklart var pulsen hög, men ändå kontrollerad.

Efter cirka 2 km efter toppen släppte jag täten då Wetterhall gasade på vilket gjorde så att jag fegade och släppte en lucka som jag tänkte ta ikapp i utförsbacken, vilket visade sig vara en dålig stategi. Tappade chansen för en topplacering och väntade in andra
klungan. Gasade på utför när den kom ikapp och fick med mig Viktor Junell m.m. krigade ikapp lite åkare successivt med pigga ben. Fick dock känna mig sliten på slutet då det var uppför men fick sällskap av Johan Landström till mål.

Inte en placering jag hoppades på, men har ingen chans efter grusvägar och långa sådana backar. Synd att de slänger in deltävlingar som liknar landsvägstävlingar inom MTB. Men hade en grym resa med Kemi.

Bilder:

image

image

image

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s