Byggt om till singelklinga

Införskaffade mig en fin träningscykel till detta år för att avlasta tävlingsraketen, nämligen en Scott Scale 910 från 2016. Kravet var att få likadan axel så att de passar ihop med hjulen från 900:an. Därmed har jag en till  cykel jag kan tävla på ifall det behövs,  så som en bana med mindre stök då en stel cykel fungerar. Vasan och kanske Mörksuggan?

Satt Shimano XT 2×10 som jag konveratade om till enkelklinga. Cykeln blev lite lättare men framförallt mycket renare och snyggare. Kändes mer som att, ”varför satt framväxeln med tillbehör på?”.. när det är så mycket smidigare med en klinga fram.

image

image

image

Annonser

5 thoughts on “Byggt om till singelklinga

 1. Hej! Adam här som köpte din gamla Casall. Är inne på att konvertera om min 910 också. Vad har du för recept? Är det fortfarande 10-delat? Är själv inne på Oneup. Har du bytt vevparti eller bara klinga?

  • Tjena Adam!

   Det var mycket lätt att konvertera till singelklinga. Det enda jag behövde byta och köpa var en specifik singelklinga. Tog det säkra före osäkra och beställde original från Shimano på Cyclecomponents. Finns en hel del andra varianter att välja på, som t ex ovala klingor m.m. på andra sidor.

   Årsmodellen 2016 sitter det 11 delat på. Tror det är 10 delat på 2015? Dessutom sitter det XT Shimano Shadow Plus som bakväxel vilket håller kedjan på plats på singelklingan (ingen kedjesträckare behövs).

   Lycka till med bytet, det är värt den lilla proceduren – som en helt ny cykel 🙂

 2. Ok tack!

  Ja jag har ju 10-delat och 11-36 så jag lär nog byta lite drev i kassetten så man får in ett 40 eller 42t samt byta cage på bakväxeln då jag har long. Hur många kugg kör du på klingan?

  • Jag beställde en 32 T klinga vilket jag tycker är lite väl klent, lätt att trampa ur sista växeln när det Blir lite utför. Å andra sidan skönt ifall man vill cykla mycket uppför. 34 eller 36 T passar bra för cross-country och långlopp. Svårt det där, mer en smaksak 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s