Styrkeintervaller!

Blev ett par styrkeintervaller på inomhyscykeln igår. Körde de passen förra året under säsongen vilket jag tror gjorde mig stark uppför branta och korta backar. Dock en träningsform jag har respekt för, då kadensen är väldigt tung vilket kan medföra skador pga slitage i muskler och leder. Inget träningspass ur ett hälsoperspektiv – en rejäl uppvärming är att föredra!

Funderar även på att investera i en Monark 828 Special. Har haft två ”vanliga” spinning/inomhyscyklar innan som jag har sålt iväg till förmån av en Monark. Testade en 828 för två år sedan och efter det blev jag aldrig nöjd med spinningcyklarna.  Känns som att det är läge att slå till på en nu. Vill ha jämnt motstånd hela tiden samt kunna läsa av watt och korrekt kadens. En Monark är en sådan maskin som håller livet ut, lite av en tidlös sak.

Mmm… ska fundera 🙂

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s