2 h skidor & fråga om Monark

Nu har jag dammat av skidorna för säsongen vilket var en härlig känsla. Jag har distans hela helgen på cykeln vilket skulle bli cirka 8 h, men pga kylan så vad det skönt med omväxling i form av skidor. Formen var väldigt dålig vilket jag visste då en stark överkropp är något cyklister inte är kända för. För egen del fanns ingen styrka i armarna. I benen och flåset var det inga problem, skulle kunna hålla på i många timmar *host*.  Men när överkroppen ger upp så går det inte fort, trots låg puls. Kämpade mig igenom 2 h klassisk stil och träffade många härliga profiler efter spåret i ett ljuvligt väder.

Några pass till på skidorna så att överkroppen acklimatiserar sig, skulle leda till att jag kan höja farten ett snäpp och få upp pulsen ett par slag. Idag blev jag varvad av många veteraner. Skidåkningen är förövrigt ett världsklass- komplement till cyklingen. Speciellt den fria stilen. Hade gärna åkt den stilen hela helgen, men i dagsläget finns bara klassiska spår under helgerna.

Hade också gärna velat köra ett till pass på kvällen på min Monark. Med vedintag  på nästan 3 h och diverse jobb på gården gjorde sitt. Är van att gasa 3-4 h på cykeln varje lördag och vara bra mör i kroppen. Men skidåkningen tog inte lika hårt idag. Ska heller inte börja fiffla med schemat å andra sidan 🙂

* Fråga: ni som har en Monark. Ifall du håller hårt med bägge händerna på svänghjulet och rör den i sidled hårt – glappar den LITE då?

– Min gör det. Kanske ska vara så? Eller ska den sitta helt stum?

Nu ska mina armar till spaghetti dricka kaffe:

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s