Monark med Peter Sagan

Behövde motivera mig lite extra under gårdagens intervaller, och speciellt den sista med hjälp av Peter Sagan. Slog på sista 10 min då han vann linjeloppet i VM för att få lite extra krafter. Ett till cykelpass där jag fick vrida ur det sista för att ro mig i land. Enda sedan jag införskaffade min Monark har jag fått kämpa rejält. Å andra sidan inte så konstigt då jag i efterhand inser att Monarken i Gävle CA:s cykelklubb diffar på KP-skalan vilket är en lätt justering. Den har legat bakom nollan vilket gör att högre watt presteras. Lite av en käftsmäll att jag inte var lika stark som jag först trodde… Kanske svänger förbi lokalen och ställer in skalan så att de övriga får rätt värde.

När jag inte har haft stenkoll på hur jag ska ligga innan, dvs ingen mätare som som kadens eller watt – har bidragit till att jag sätter mig själv i en komfortabel zon och inte tar ut mig som jag skall. Å andra sidan är det många faktorer som spelar in.

image

För nog blir jag trött allt, på 828:an. Blir jag så här slut efter varje pass blir det desto svårare att motivera sig. Eller så sänker jag tempot lite 😉

I lördags fick jag till ett fantastiskt bra skatepass  i Högbo Bruk trots -15 grader. Nästan alla spår var öppna vilket var en magnifik känsla att kunna åka längre än 3.7 km varv efter varv. Samtidigt intressant att kunna mäta avståndet under ett distanspass på skidorna vilket jag inte brukar allt för ofta brukar kunna göra. Blev 2 h och 37 km in på kontot. Höll ett bra tempo medans överkroppen hade blivit två snäpp starkare efter 3 pass och kunde därmed driva på i ett helt annat tempo.

Annonser

One thought on “Monark med Peter Sagan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s