50 km skate

Ja, herregud! Idag blev det långt på raketerna. Ganska säker på att det är ett nytt personligt rekord gällande avstånd trots 13 år som aktiv tävlingsskidåkare. Vissa gånger när jag tränar under första 10 min kan jag få för mig att testa gränserna till en ny nivå – och idag blev det så. Började dåligt inledningsvis då jag blev kraftigt törstig och insåg att jag hade slarvat med vätskan på morgonen.   Regel nummer ett som jag har, är att alltid dricka mycket med vätska efter fredagarnas hårda intervaller (gärna så fort jag kliver upp, dricka max 1 l vatten). Nu glömde jag det denna morgon och fick lida lite ont av det första jag 30 km. Som tur var fanns det blåbärssoppa vid varvningen där jag stannade till en gång för nya krafter. Sista 2 milen blev skonsammare med lite blåbär i magen.

Hade som plan att stanna till en kort sväng för att dricka under 5 mil. Resten av åkningen drack jag i nedförsbackar, samt åt en energikaka från Enervit som gav jag mig nya  krafter (tur att jag tog med den).

image

Trots att jag körde knallhårda åttor igår på min Monark gick det riktigt bra. Kändes kontrollerat hela sträckan och kunde hålla en jämn och hård fart. Måste också erkänna att jag känner mig stark i övrigt. Det flyter liksom på… då jag gör läxan varje dag 💪

Hörs

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s