Utomhus

Gårdagens intervallpass ändrade jag i sista sekunden med att avverka utomhus. Kände under dagen att motivationen för att cykla inomhus var lika med noll! Min Scale 910 var redan nytvättad och redo sedan lördagens distans efter en omgång kärlek. Minusgrader och betong på den lilla snön som fanns kändes som en chans att få till ett roligt pass i början av veckan, och det fick jag! Andra passet utomhus sedan julen vilket brukar vara ännu roligare. Hittade ett skoterspår vid Högbo Bruk som tog mig upp via pulkabacken. Hittade en bana som tog lika lång tid som mina intervaller. Hälften skoterspår och hälften efter fatbike spåret som var betong! Gick att gasa på rejält överallt och de branta backarna med bitvis dåligt fäste (som det ska vara) gjorde min kropp dödstrött. Hade det varit lösare hade jag inte cyklat efter fatbike spåret pga relativt djupa spår efter banan vilket kan förstöra den. Men nu spelade det ingen roll när det var hårdare än asfalt. var så roligt att få till en sådan träning att jag glömde bort att benen var sega och jobbiga intervaller kvarstod. En chansning som verkligen gick hem.

Nu när det var längesedan jag gasade på utomhus så får jag varje gång en käftsmäll om hur jobbigt det är att cykla i skogen. Efter många veckor på inomhyscykeln känner jag mig oftast stark och vill testa farten utomhus. Trots höga watt på Monarken emellanåt  så är det en rejäl skillnad att cykla i skogen. Pulsen blir helt annorlunda och cykeln rör faktiskt på sig, hehe. Tycker det är klokt att stämma av formen och stabilisera tekniken med ett cykelpass utomhus då och då.

Fint avslut med denna goding:

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s