Surfa på snön

Planen var att dra iväg redan vid kl 09 denna morgon så att jag skulle hinna vara hundvakt. Klev upp långt i förväg men hamnade snabbt med att göra andra saker. Vädret var magnifikt med underbara -4 grader och snön låg lätt som bomull vilket är behagligt för cykling. Strosade runt på gården med hunden och kikade till hästarna. När jag sedan skulle bege mig ut på cykeln hade klockan redan blivit kvart över tio. Blev istället en snabbdistans på cirka 2.40 h. Hittade fina grusvägar där bilar hade kört upp spår på vardera sida. Balansträning och motstånd från snön är något jag vekligen gillar. Det går sakta men tiden rinner iväg snabbt och tankarna går åt till att hålla cykeln upprätt.

Än en gång fick jag bekräftat hur viktigt det är att ha med sig mobilen, speciellt om du är ensammen. Slog i mitt vänstra knä i styret efter att cykeln fick sladd pga en isfläck. Gjorde så ont att jag mådde illa i 10 min och fick halta mig fram för att få igång knät igen. Tänkte att nu är det första gången jag måste  ringa efter skjuts. Som tur var är knät så illa tilltyglat genom åren att smärtan försvann (brist på nerver möjligvis). Seglade mig igenom pudersnön och blev ändå trött och hungrig efter ett kortare distanspass.

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s