Veckan och tips på tröskel

Började måndagen med intervaller i vanlig ordning och var extra laddad när lördagens distans blev ofrivilligt kortare vilket resulterade till en pigg kropp under söndagen. Brukar alltid vara sliten efter antingen distans på skidor eller cykeln. Spelar ingen roll ifall man cyklar lugnt i t ex 4 h så blir kroppen allmänt seg någon dag efteråt. Blev därmed första gången jag inte tömt kroppen på mycket länge! Därför ville jag se om kroppen utvecklats ett snäpp efter en längre tid av träning. Detta kan som lättast avläsas på min Monark, men jag var tvungen att cykla utomhus. Vädret under måndagen var helt magisk medans jag var på jobbet instängd under hela dagen. Kände hur den mänskliga rättigheten till frihet blev kränkt. Därför beslöt jag mig för att cykla utomhus på kvällen med pannlampa som sken. Skämt å sido… är en person som måste variera vardagen en del. Blir för träligt att sitta inomhus varje kväll samtidigt som det blir för träligt att cykla utomhus varje dag. Svaret är att blanda dessa två miljöer. Ni förstår problematiken. Passet i sin helhet gick okej. Inte det resultatet jag väntade mig, men klart godkänt. Första tolvan gick riktigt tungt, inte så konstigt då jag öppnade för hårt (ovant att cykla utomhus efter en längre tid inomhus). Tog mig igenom träningen med tummen upp.

Tisdagen bjöd på styrkeintervaller vilket gick riktigt bra! Onsdagen var det distans och passade på att köra skidor i strax under 2 h med en kanon kropp. Vilket bådar gott då jag avser att tävla 2 stycken tävlingar i fristil inom en snar framtid. Igår på kvällen var jag på kurs i anrika Högbo Bruk för MTB-instruktörer  som Magnus Palmberg. Yes.. ska ta några pass under sommaren vilket ska bli riktigt roligt. Kvällen i helhet var fantastisk. Härliga och likasinnade människor.

Fredag idag och hårda intervaller efter jobbet. Blev åttor med 7 upprepningar, vila 2 min= hemskt. Passade på att cykla utomhus efter grusvägar. Avslutade med 10 st skottkärror fyllda med ved och en fet pizza som belöning.

Ett tips är att byta miljö ibland och köra längre trösklar utomhus under vintern. Går alldeles utmärkt att köra efter grus- och jordvägar. Speciellt bra träning för balans och syreupptagningen när det finns snö. Tycker denna träningsform är top notch!

Imorgon ska jag och Linda till Luleå för att hälsa på mina föräldrar. Ska ta min bil till Arlanda med start 05.45 från huset och sedan ta flyget. Blir gött 🙂

Premiär att testa väskan från Långloppscupen:

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s