Uppsala MTB 

Under lördagen åkte jag iväg till Uppsala i ensamt majestätför att tävla och tog in på hotell för att slippa gå upp så tidigt på söndag. Är relativt nära från Sandviken till Uppsala, men det kändes som ett bra val att sova över. Dessutom var det cirka 800 meter till start vilket är otroligt skönt. Hade egentligen inte några stora förhoppningar på detta långlopp genom Uppsala med många grusvägar samt flacka partier. Men hade en känsla av att det skulle bli roligt och då brukar det oftast gå bra. 
Jag steg upp lite väl sent tror jag, 2 h innan start vilket gjorde så att jag knappt fick i någon frukost. Den lilla mängden jag fick i mig höll på att komma upp när jag cyklade på hårt till starten för att värma upp. Var tvungen att åka dit i god tid eftersom att det inte fanns några specifika startfålllor. Utan en enda stor fålla förutom motionsklassen – lyckades ändå ta mig långt fram. Det var absolut inget dåligt startfält som bestod av många bra landsvägscyklsiter tillhörande elit av allra högsta grad, plus en massa snabba MTB-åkare. 

Är riktigt nöjd över starten som jag brukar vara dålig på i stora sammanhang. Trots en massiv masterstart genom Uppsala Slott efter asfalt lyckades jag hålla mig långt fram hela tiden. I början var det ganska mycket uppför och efter stigar. Passade mig bra och efter cirka 12 km låg jag kanske 7-8? Sedan kom det flacka partier och jag blev trött och stum. Fick sällskap av Christoffer Stevens och en till från Team Ormsalva. Gick så hårt på flacken att jag såg i syne (trött). När det blev skog och stigar fick jag återhämta mig. Efter ett tag kom Wille plus två andra ikapp oss frn ingenstans. Vi höll ihop förutom på slutet då det sprack upp. Blev en spurt om 10 platsen men var för sliten i benen för att kunna ta den.
Är nöjd med tävlingen helt klart. Imorgon blir det Borlänge Tour och cross-country igen. Kommer passa mig bra tror jag. Formen har blivit bättre och bättre sedan nästäppan försvann sedan 1 månad tillbaka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s