Borlänge Tour

Har vilat två dagar sedan en fullspäckad helg med tävlingar. Tror det är ett vinnande koncept i längden, att våga vila. 

Prolog 7 km

Åkte till Borlänge tidigt på dagen för att testa banan. Nästan ett måste att veta banan när det gäller prolog. Samma bana som förra året samt likadan som lördagens race. Känslan var tipp topp och jag begav mig till hotellet för att ladda. När jag kommer fram till starten har det regnat ett tag vilket gör att banan är riktigt hal. Känner mig helt plötsligt stum efter 500 m trots ganska så lugn öppning. Har problem i kurvorna då det är halt, även uppför släpper det. Håller på att ramla två gånger, hittar inget flyt i åkningen pga dålig teknik i regn. Bestämmer mig för att slå av på farten för att hålla mig på benen. Slutar som 24 och är riktigt missnöjd med kunskapen om att jag kommer få stå långt bak i starten.

Etapp 2

Riktigt långt denna dag. 6 x 7 km mäter banan vilket känns som ett mindre långlopp. Här körde jag bra förra året, dock en bättre startposition. Nu stod jag i tredje fållan och får en dålig start, hamnar långt bak i det stenhårda elitfältet som erbjuds (tyngre än förra året). Blir stopp i första backen där de flesta åkarna försvinner. Hamnar i en mindre klunga och behåller den positionen till mål. Ingen riktigt bra känsla och är missnöjd samt sliten.

Etapp 3

Vaknar upp och är trött med slitna ben vilket å andra sidan alla borde vara. Däremot skönt att vila på hotellet tillsammans med min sambo Linda. Känns segt på morgonen och motivationen… si så där. Känns genast bättre när jag kommer fram till start, och ännu bättre efter en hård uppvärmning så att svetten bara rinner ner. Står fortfarande i tredje fållan då starten är livsviktig på denna etapp eftersom att stigen kommer snabbt. Får till en bättre start och lyckas hänga med några snabbingar. Känner på direkten att benen är med mig igen! Blir liksom en helt annan åkning. Det går fort som bara den. Spurt i alla backar och ut efter varje kurva. Det är minsann hårt att köra i elitklassen för den som undrar.
Bra känsla hela vägen runt 6×3.8 km och slutar som 17 man i svenska eliten. Klart nöjd med den insatsen. Får ta med mig den sista etappen från denna Tour.

Bra kört till övriga i OK Hammaren och Gävle CA 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s