Högbobiken 2016

Igår fick jag avverka årets roligaste tävling enligt mig. Högbobiken och numera på hemmaplan. Ett exemplariskt arrangemang och underbar stämning med cirka 150-200 startande. När jag började att cykla skogsraket 2013 var jag med i denna tävling och hade som mål att ta mig topp 20. Blev 19 och superglad över det! Hade en dröm om att någon gång kunna åka med alla snabbingar i täten på den tävlingen i framtiden, bara ett par kilometer skulle räcka. Det året klarade jag att gå med i 300 m.

Igår stod jag där 3 år senare. Denna gång en annan ambition än topp 20. Nu ville jag knipa 3 platsen, så där lite ambitiöst. Vassa hemmaåkare så som Emil Hedlund och Joakim Jonasson samt raketerna från Team Ormsalva m.m. Lätt bana i övrigt med många flacka partier vilket inte brukar vara min grej. Ville vara långt fram efter första stigen vilket gick helt kontrollerat med låg puls och pigga ben! Redan efter 2 km var jag Landström, Stevens, Hedlund och Jonasson loss. I samma sekund punkterade Stevens. Gick med förvånansvärt lätt med första loopen på 15 km. Nästan så att jag tyckte det gick sakta. På andra loopen med fler backar samt tekniska partier ökade Jonasson tempot kraftigt. Jag chansade att gå med då kroppen kändes BRA plus att jag gillar branta backar – upp och ner. Vi fick t om en lucka och kände bara: ”yes”. Höll dock inte så länge innan grabbarna gasade ikapp oss. Vi anslöt ut efter varvningen för att ta an första loopen igen och jag fick ner pulsen en aning efter forceringen. Visste att jag skulle kunna gå med på näst sista loopen och säkerligen släppa på sista biten (starkare än mig). Men efter den tanken om att kroppen kändes magisk så fick jag kramp??? Bara så där! Har tävlat och tränat nog länge för att veta när kroppen säger till. Aldrig bara så där efter en skön känsla hela tiden. Annan femma om man går på rött redan från start och väggar. Men inte från klar himmel trots en massa vätska efter vägen . Blev inte den trevligaste redan till mål. Bör tilläggas att Lanström drog upp tempot i över 40 km/h igen. Tappade onödigt mycket på lättåkta partier i ensamheten. Får se över kosten och vätskan till nästa gång. Käkar iofs magnesium också. Tips någon?

Kul att kunna matcha där framme iaf, och en fjärdeplats är inte heller fy skam om jag jämför 3 år tillbaka. Grattis till Hedlund som kom som delad etta tillsammans med Landström plus Jocke på 3 plats 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s